BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zaterdag voor een flinke stunt gezorgd door, geheel terecht, koploper Harkemase Boys met 2-0 terug te wijzen. De ploeg van trainer Ron Bouman mengt zich daardoor zelfs in de strijd om de bovenste plaatsen.


Onder herfstachtige omstandigheden viel er op Sportpark Adrichem helemaal niets af te dingen op de zege van de Beverwijkers die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Jesse Verswijveren raakte eerste de bal kwijt na een voorzet van Raymond de Waard, maar door goed zijn lichaam te gebruiken heroverde hij de bal en schoot deze pardoes achter keeper Hoekstra. Opmerkelijk was dat Harkemase Boys, dat zich vorige week verzekerde van de eerste periodetitel, daarna nooit echt in de wedstrijd kwam. De Friezen bleken slordig in balbezit en het was zeker ook de verdienste van DEM dat defensief zijn zaakjes op orde had.

Ook na de rust hoefde doelman Twan Verswijveren slechts sporadisch in actie te komen en als dat wel zo was, deed hij wat er van het verwacht werd. Vlak voor tijd moest hij zich wel helemaal strekken om een poging van invaller Dylan Smit te keren, maar dat was nadat de thuisploeg al op 2-0 was gekomen. Nadat Brooklyn van Doorneveld eerst nog de paal had geraakt was het rechtsback Jeremy van gelderen die de zege veilig stelde: 2-0

Door de zege staat DEM nu gedeeld zesde, nog altijd zes punten achter koploper Harkemase Boys. Tussen de nummers twee en acht van de Derde divisie zitten echter maar drie punten verschil. Komende zaterdag gaat DEM op bezoek bij het laaggeklasseerde DVS'33 in Ermelo.