HOOGEVEEN - RKVV DEM heeft voor een tweede keer binnen een aantal weken Hoogeveen aan de zegekar gebonden. Kort na het succes in eigen huis voor de KNVB-beker (3-1) won de ploeg van trainer Ron Bouman zondag met 1-2 in Drenthe.

Dit was overigens zonder Bouman, aangezien die genoot van een vakantie welke reeds was gepland voor zijn terugkeer naar de Beverwijker club. Kevin Kalkman nam daardoor de honneurs waar en die zag dat zijn ploeg na twintig minuten een voorsprong nam door een rake vrije trap van Sem Blom. Hij zag echter ook dat DEM hierin verzuimde het duel al voor de rust in het slot te gooien gezien de kansen die men kreeg.

De beslissing viel in de tweede helft alsnog toen Thom de Vries een strafschop wist te benutten waarna de thuisploeg in de blessuretijd nog de eer wist te redden. DEM, dat nu achtste staat ontvangt komende zaterdag koploper Harkemase Boys.