BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zich weer in de subtop van de derde divisie genesteld na een terechte zege op SC Genemuiden. Deze kwam laat tot stand, door een treffer van Nigel Daniels, nadat de gasten met negen man waren komen te staan na twee rode kaarten.

De thuisploeg van trainer Ron Bouman kwam al na zes minuten op voorsprong door een knappe kopbal van Jesse Verswijveren na een dito voorzet van Kick de Goede. Nadien namen de irritaties alleen maar meer toe bij SC Genemuiden en het was knap dat DEM daar niet in meeging. Omdat DEM echter verzuimde de kansen te benutten bleef het bij 1-0 tot de rust.

Ook na de rust speelden de gasten regelmatig over het ranjde en moest vooral Jesse Verswijveren het ontgelden. Na weer een charge op hem kon Hadde Pleijsier in de 56e minuut met rood inrukken. Met tien man lukte het de gasten echter wel op gelijke hoogte te komen via Rutger Etten. Een kwartier voor tijd toonde scheidsrechter Sturm zijn twee rode kaart, nu aan Jens Jurn Streutker, eveneens na een overtreding op Verswijveren. SC Genmuiden groef zich hierna volledig in, maar DEM kreeg de beloning waar het recht op had. De na lang blessureleed koud ingevallen Nigel Daniels wist een gaatje te vinden en tekende voor de 2-1.