HEEMSKERK - Na twee gelijke spelen heeft DEM, uitgerekend in de derby tegen ODIN '59, de eerste competitiezege van het seizoen behaald. De Beverwijkers wonnen op een snikheet Sportpark Assumburg met 1-4 van de Heemskerkse buren.

Door de samenvoeging van de zaterdag en zondag was het eerste maal dat beide ploegen elkaar tegenkwamen in competitieverband. Ondanks de warmte, zag het redelijk opgekomen publiek een energieke eerste helft, die echter ook rommelig was, met name van de kant van de gasten uit Beverwijk. Het was dna ook de thuisploeg die de leiding nam toen aanvoerder Niels Jager de bal over keeper Swen Verswijveren heen lobde. DEM leek wakker geschud en kwam op gelukkige wijze op gelijke hoogte toen een voorzet van Raymond de Waard achter keeper Grapendaal verdween.

Kort na de rust nam DEM zelfs een voorsprong toen Jesse Verswijveen werd gevloerd en Thom de Vries zich kolebloedig toonde vanaf elf meter. Nadat Timo van de Lugt de kans op de gelijkmaker liet liggen waar hij de hoek voor het uitkiezen had, daar sloeg DEM in de slotfase toe via de ervaren De Vries. Met twee treffers voltooide hij een hattrick en bezorgde DEM de drie punten.