Je bent immuun. Dat wil zeggen dat je beschermd bent.
Door iets van buiten jou wat je wil raken.


Dit kan zijn door iets zichtbaars , maar ook door iets onzichtbaars
Zichtbaar kan zijn door een mens of dier dat je aan wil vallen. Je kwaad wil doen of je wil vernietigen. Je bent dan zodanig beschermd dat je niet geraakt kan worden door di ander.
Hoe kan je immuun zijn door iets wat je niet ziet?
Wat je niet kunt zien zijn virussen en bacteriën. Die kunnen je ook kwaad doen en je zelfs laten sterven.
Hoe kun je daar immuun voor zijn. Nou daar heb je een immuunsysteem voor wat je lichaam heeft voor dit soort aanvallen van buiten af.
Je immuunsysteem is een orgaan dat heet , thymus.

Thymus, meer dan een gewone klier
De thymus is een tweekwabbige klier en ligt boven in de borstholte (tussen borstbeen en luchtpijp). De naam thymus is afkomstig uit het Grieks. In het Grieks staat “Thymos” namelijk voor levensenergie.
Je afweersysteem
De thymus is uitermate belangrijk in je algehele afweersysteem. De thymus is belangrijk bij de aanmaak van hersencellen die weer gericht zijn op het afweersysteem. Hoe onbeduidend de thymus dus ook mag lijken, de praktijk is absoluut anders. En tegenwoordig word er gedaan of we geen immuun orgaan hebben. We zijn constant bezig met ons te laten inenten tegen van alles en nog wat. En dan geloven dat we immuun zijn voor ziekten. En dat werkt net weer averechts tegen het immuun orgaan. Want die word verzwakt en werkt steeds minder voor ons lichaam.
Dit word ons ingegeven door de angst voor ziekten en dood.
Dit is lichamelijk gezien maar spiritueel gezien is de thymus net zo belangrijk.

De plaats in het lichaam ligt tussen je hart en je luchtpijp en de kleur is groen/blauw. Groen van het hart en blauw van de keel.
En spiritueel gezien werkt de thymus met je geloof in jezelf. Geloof je dat je kwetsbaar bent of onkwetsbaar. Geloof verzet bergen en vult dalen, zei mijn moeder altijd. En dat is zo.
Het geloof in jezelf is de beste verdediging die je kunt hebben.

https://www.truus-quax.nl/