Je haren zijn een blikvanger. Zijn zichtbaar en geven je een beeld van de staat van je hersens.
Het geeft aan hoe je denkt over jezelf en wil dit onbewust laten zien.Ik kijk op een andere manier naar mensen en hun lichaam.
Een soort verborgen intuïtieve en onbewuste manier van zijn. Het is niet de waarheid maar mijn waarheid. Zoals ik kijk naar de uiterlijkheden.
Is je haar gezond en zacht dan sta je goed in het leven en heb vrede met alles en iedereen.
En wil je dit ook mee delen. Heb je geen haar, dan wil je niets delen van wat gedachten en ervaringen. Het is iets wat veel mannen hebben of doen. Het haar word zo dun of weinig dat ze dit afscheren. Maar het laat zien dat er bij hun niets te zien valt.

Mannen met een kaal hoofd geven mij een baby-gevoel bij. Zo van; help mij. Heb mij lief.
Als meisje heb je los haar en als getrouwde vrouw steek je je haar op. En tegenwoordig knippen we het kort, dat is praktisch.
Je zou kunnen zeggen dat als vrouwen hun haar los laten hangen dat ze jong (meisje) willen blijven. De maatschappij verlangt ook dat vrouwen jong blijven. Waarom weet ik niet.
Een man kan ouder worden en droogt redelijk op, maar een vrouw mag niet ouder worden en moet alles doen om jong te blijven anders word ze ingeruild voor een jongere vrouw.
De cosmetica industrie speelt daar handig op in.
Lang haar kan zijn meegaan met de flow van het leven en kort haar kan duidelijk laten zien hoe de gedachten zijn. Kordaat en kort van stof.
Ga je het verven dan wil je iets verhullen. Dan wil je niet je ware gedachten laten zien maar een andere kleurige waarheid.
Met rood staat je denken in vuur en vlam. Je hersens draaien op top speed.
Draaien overuren. Veel piekeren. De grijze haren verbergen kan zijn, langer jong blijven.
Met blond geef je aan niets te weten. Blond staat in de mannenwereld voor dom, leeg en kneedbaar.
Nee vrouwen, dit is niet zo maar de man denkt zo (jammer genoeg).

Haaruitval wil zeggen dat je lichaam kampt met een gezondheid probleem. Dus dan word het tijd om eens te kijken naar voeding, drinken en stress. Stress is ook meestal het eerste signaal dat door gegeven word aan de haren, huid en nagels dat er iets mis is.
Vroeger moesten vrouwen hoeden dragen, zeker in de kerk, dat geeft aan dat er niet gedacht mocht worden door vrouwen. Maar ja, dat is bekend van de kerk.
Een sluier heeft een beetje hetzelfde effect. In de buitenwereld niet laten zien hoe je denkt.
Tot slot.
Doe wat je wil met je haar. Doe wat jij leuk vind en wat jij vind staan.
Jij bent een vrouw met een eigen mening over jezelf.
Jij bent uniek en eenmalig.

https://www.truus-quax.nl/