BEVERWIJK - De derby in de derde divisie tussen RKVV DEM en ODIN '59 heeft een 2-0 overwinning opgeleverd voor de thuisploeg, dat zich daarmee vaster in de middenmoot nestelt. Thom de Vries kroonde zich tot matchwinnaar door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De Vries maakte zijn eerste treffer halverwege de eerste helft vanaf de strafschopstip nadat Timo Wolters binen de zestien was neergelegd. Daarvoor was de beste kans voor hekkensluiter ODIN '59, maar Elton Kusi zag zijn poging gekeerd worden door keeper Swen Verswijveren. De 2-0 viel op slag van rust nota bene na een corner voor de gasten uit Heemskerk. De afgeslagen bal werd opgepikt door DEM en na een sterke individuele actie van Wolters kon De Vries de hoek uitzoeken: 2-0.

Na de rust werd het er niet beter op. De thuisploeg van trainer Ron Bouman probeerde het duel te controleren terwijl de gasten fervent op zoek gingen naar de aansluting. De ploeg van Mark Kranendonk had ook een overwicht en deed via Niels Jager ook een tweetal pogingen, maar Verswijveren was niet van plan zich in deze derby te laten passeren en daarin slaagde hij.