STAPHORST - RKVV DEM is opgeklommen naar de vierde plaats van de Derde Divisie na een knappe uitzege op Staphorst. De ploeg van Ron Bouman zegevierde dankzij twee treffers in de eerste helft van Thom de Vries: 0-2.

De Vries scoorde zijn openingsgoal na 25 minuten in een tot dan gelijkopgaande strijd. Na een mooie lange bal van keeper Swen Verswijveren op broer Jesse Verswijveren, weet laatstgenoemde voor te geven waarna De Vries binnen schiet. Jesse Verswijveren staat vervolgens tien minuten later ook aan de basis van de 0-2 als hij binnen de zestien wordt gevloerd door Van den Burg. De Vries toont zich vanaf elf meter koelbloedig en klopt keeper Van Zaltbommel.

Na de rust heeft DEM het wat lastiger in Staphorst dat tevergeefs schreeuwt om een strafschop. Toch blijft de verdediging goed op de been en weet keeper Verswijveren de nul te houden en daarmee een belangrijke driepunter veilig te stellen.

DEM speelt komende zaterdag 30 september thuis tegen VVSB (15.30 uur)