GORINCHEM - Na een 0-2 overwinning op Unitas heeft het honderdjarige RKVV DEM zich verzekerd van nog een jaar Derde Divisie. Een ongekende prestatie nadat de Beverwijkers halverwege de competitie nog werden gezien als het lachtertje van de competitie.


Na de komst van interim-trainer Ron Bouman, die de ontslagen Kiri Kalaitzis opvolgde, begon het team met de week beter te spelen en klom beetje bij beetje op de ranglijst. Op bezoek bij Unitas speelde men zich niet alleen veilig, maar heeft men met nog één speelronde te gaan zelfs nog kans op de derde periodetitel al is men daarvoor afhankelijk van de resultaten van enkele andere ploegen.

Tegenstander Unitas was al eerder veilig, maar gaf de punten niet cadeau aan DEM dat er hard voor moest knokken. Na de rust wist spits Timo Wolters het duel in het voordeel van de gasten te beslissen door zowel in de 64e als 75e minuut te scoren.

DEM sluit de reguliere competitie op 2e Pinksterdag af met een thuisduel tegen UNA. Wellicht zit er nog een toetje in en anders kan men zich onder de nieuwe traiiner Mark de Vries richten op nog een jaar Derde Divisie en dat is op zich al een prestatie van formaat.