HAAKSBERGEN - Een week na de zeperd tegen DOVO heeft RKVV DEM zich weer eens van zijn goede kant laten zien door de uitwedstrijd bij HSC '21 met 1-2 te winnen.

Trainer Ron Bouman moest vooraf puzzelen want om uiteenlopende redenen miste hij een half elftal aan spelers. DEM legde in Haaksbergen in eerste instantie de accenten duidelijk op de verdediging, maar kon niet voorkomen dat Kars Zwiers na een half uur spelen de opening vond.

Na enkele wijzigingen in de rust speelde DEM na de rust met meer druk naar voren en maakte het de thuisploeg flink moeilijk. Zo zeer dat rechtsback Jesse Verswijveren na een rush binnen de zestien werd gevloerd en broer Twan vanaf elf meter voor de gelijkmaker wist te zorgen. Halverwege de tweede helft namen de Beverwijkers zelfs een voorsprong. Na goed voorbereidend werk van de invallers Thom de Vries en Timo Wolters kon Brooklyn van Doorneveld de bal in de bovenhoek jagen: 1-2.

Door de zege staat DEM weer steviger in de middenmoot en speelt het komende zaterdag in eigen huis de derby tegen hekkensluiter ODIN '59.