BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - RKVV DEM heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij het hooggeklasseerde IJsselmeervogels. Op De Westmaat wonnen de "rooien" in de uiiterste slotfase met 2-0.

Als DEM recht had op meer dan had dat in de eerste helft moeten gebeuren. Onder barre weersomstandigheden had de thuisploeg grote moeite met de aanvalslinini Bilal Zejli, Thom de Vries en Raymond de Waard. Met name Zejli was dicht bij de openingstreffer, maar zag keeper Julian Prinsen keren.

Na de rust had de ploeg van trainer Ron Bouman het een stuk lastiger, maar bleef het met hangen en wurgen toch lang overeind. Uiteindelijk moest keeper Swen Verswijveren in de laatste vijf mnuten toch twee keer capituleren via centrale verdediger Junior van der Velden en de jonge invaller Pascal Koelewijn: 2-0.

DEM komt voor de winterstop nog tweemaal in actie in eigen huis. Komende zaterdag komt eerst Rijnvogels op bezoek en een paar dagen later in het KNVB-bekertoernooi teft men tweede-divisionist Excelsior Maassluis.