BEVERWIJK - Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week was de Plesmanweg in Beverwijk aan de beurt.

De Plesmanweg is geselecteerd in verband met het hoge snelheden die hier worden gereden. Op de Plesmanweg zijn snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Er is een verkeersdrempel en er zijn matrixborden met groene of rode smiley ter bewustwording van de snelheid. Tijdens de controles zijn er ondanks dat bijna driehonderd (296) bestuurders bekeurd voor de snelheid op het traject waar deze snelheid beperkende maatregelen zijn genomen.

Ook werd er gecontroleerd op de Binnenduinrandweg. Hier viel het op dat een aantal bestuurders met aanhangwagens de goederen niet gezekerd hadden of reden zonder het benodigde BE rijbewijs. Dit varieerde van graafmachines die los op de aanhangwagen stonden tot losliggende stalen balken met scherp uitstekende delen.

De politie adviseert bestuurders die met een aanhangwagen rijden om goed voorbereid op weg te gaan om gevaarlijke situaties (en een bekeuring) te voorkomen.