TEXEL/HEEMSKERK - De politie doet niet langer onderzoek naar de verdwijning van Piet Beentjes. De 28-jarige man uit Heemskerk wordt al sinds 1987 vermist.

Piet werd voor het laatst gezien op Texel. Het is onduidelijk wat hij daar te zoeken had. Uit de verhalen van enkele mensen die hem op het eiland nog hebben gezien, was het beeld ontstaan dat Piet in de war was, maar zeker is dat niet.

Na het zien van de documentaire 'Piet is weg', bij de NPO, opende de politie eind vorig jaar het onderzoek. Via Facebook laat zijn zus Toos Beentjes weten dat de politie deze keer alles heeft gedaan wat binnen hun vermogen lag.

DNA
"Wat bijzonder is, is dat ze nu DNA van Piet hebben. Ze hadden al verwantschaps-DNA van mijn moeder en mij. Maar uit postzegels van oude ansichtkaarten die Piet meer dan 31 jaar geleden naar zijn oom en tante gestuurd heeft, is zijn DNA gehaald."

Toos Beentjes roept mensen op die iets weten het haar alsnog in vertrouwen te vertellen. "Om echt iets aan de weet te komen, moeten mensen bereid zijn om te praten. De moed hebben om naar buiten te treden. Niet bang te zijn voor oordeel. Ik kan dat. In alle vertrouwen. Luisteren, de waarheid onder ogen zien. Het is waarschijnlijk niet wat het lijkt. Iets is uit de hand gelopen. Niet zo bedoeld. Volledig misgegaan. Ik oordeel daar niet over. Ik wil zo graag weten wat er met mijn broer is gebeurd."

Erkenning
Toos schrijft ook dat ze blij is met de erkenning voor zijn vermissing. "Het weten dat ik niet de enige ben die een groot niet-pluis gevoel over deze vermissing heeft, het feit dat Piet bestaat en niemand daaromheen kan. Ze vervolgt: "Piet heeft bestaan, Piet 'leeft', ik ben niet de enige die zich om hem bekommert, Piet wordt niet vergeten. En ik hoop nog steeds op een dag aan de weet te komen wat er in hemelsnaam met mijn broer is gebeurd."