BEVERWIJK - Een 46-jarige man is dinsdagavond in Beverwijk mishandeld door een 43-jarige man. Het slachtoffer kreeg een harde klap op z'n kin, nadat hij had geweigerd zijn belager geld te geven.

Al snel nadat de 43-jarige man de 46-jarige man rond 19.45 uur op de Hendrik Mandeweg heeft aangesproken, maakt hij zijn bedoelingen duidelijk. Als het slachtoffer weigert zijn geld af te staan, slaat de verdachte hem op z'n kin en neemt de benen.

Als het slachtoffer een half uur later met zijn auto wil wegrijden, merkt hij dat zijn banden zijn lekgestoken. Hij vermoedt dat zijn belager dat op zijn geweten heeft. Omdat hij weet waar hij zich bevindt, gaat hij verhaal halen.

Groot mes
De verdachte haalt daarop een groot mes tevoorschijn en maakt enkele steekbewegingen. Daarop rent het slachtoffer weg en belt de politie. Agenten houden de man vervolgens aan en brengen hem voor verhoor naar het bureau. Net als het slachtoffer heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie onderzoekt de mishandeling, vernieling en bedreiging. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben, wordt gevraagd zich te melden. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.