BEVERWIJK - Een nep-pakketbezorger heeft met een gehaaide babbeltruc honderden euro's van de bankrekening van een 85-jarige vrouw uit Beverwijk gestolen. De dief luist de hoogbejaarde vrouw erin door met een slinkse truc haar pincode te ontfutselen.

De oplichter doet zich voor als pakketbezorger en belt aan bij een woning aan De Raep. Hij vertelt dat er bij ontvangst één euro gepind moet worden. De man haalt de pinpas van de vrouw langs zijn telefoon en vraagt het slachtoffer om de pincode.

De 'pakketbezorger' geeft vervolgens een andere bankpas terug, waardoor hij de pinpas van de vrouw én haar pincode heeft. Aan het stationsplein pint de man een paar honderd euro.

Volgens politiewoordvoerder Jamy-Lee Roy zijn ouderen een kwetsbare doelgroep zijn voor dit soort gehaaide trucs aan de deur. De politie adviseert mensen dit soort babbeltrucs niet te vertrouwen en pakketjes te weigeren. Mocht het wel om een echt pakket gaan, wordt dat automatisch bij een officieel ophaalpunt afgeleverd. "Dat is een stuk veiliger", aldus Roy.

Signalement
De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, kort krullend haar en droeg een dronkere jas met een spijkerbroek.