BEVERWIJK - In de nacht van zondag op maandag is op de Breestraat een 19-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Hij zou mogelijk betrokken zijn bij het plaatsen van een explosief kort daarvoor bij het winkelcentrum de Beverhof.

Rond 01:00 uur kwam een melding binnen van een verdachte situatie bij een supermarkt aan de Beverhof in Beverwijk. Direct gingen agenten naar de locatie, waar zij een persoon zagen wegrennen. Deze werd kort daarna aangehouden. Bij de supermarkt werd een explosief aangetroffen. Specialisten hebben bij de winkel het explosief veilig verwijderd en forensisch onderzoek gedaan.

Getuigenoproep
De recherche doet verder onderzoek naar het incident. Hierbij wordt ook onderzocht of er mogelijk een relatie is met eerdere incidenten op deze locatie. Vermoedelijk zijn meer personen betrokken bij het plaatsen van het explosief. Daarom zijn wij op zoek naar getuigen. Heeft u afgelopen nacht iets verdachts gezien in de omgeving van de Beverhof?

Heeft u één of meerdere personen in de buurt gezien, voor of na het incident? Heeft u een camera en mogelijk beeldmateriaal? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het tipformulier.