BEVERWIJK - In een winkelpand aan de Breestraat in Beverwijk is hedenmorgen een explosief gevonden. In het verbouwde pand zat voorheen een Poolse supermarkt. Het explosief is inmiddels door de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) onschadelijk gemaakt.


Nadat het explosief was ontdekt werd de omgeving ruim afgezet. De omgeving van het pand was enkele uren afgesloten en omwonenden en winkeliers moesten hun huizen en winkels uit. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt en meegenomen.

Bij een andere Poolse supermarkt, even verderop in winkelcentrum Beverhof in Beverwijk, gingen eerder twee explosieven af. Daardoor ontstond veel schade aan de supermarkt. Ook elders in Nederland waren er aanslagen op Poolse winkels. Eerder dit jaar werden hier vier personen voor aangehouden, maar begin deze week was het weer raak bij het Beverhof.

De winkel was namelijk net weer geopend toen begin deze week opnieuw een explosief werd gevonden. Hierop heeft de burgemeester van Beverwijk besloten de winkel te sluiten.