Beverwijk - De fietsster, die vorige week betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval aan de Plesmanweg ter hoogte van de Gladiolenlaan in Beverwijk, is maandagavond 4 maart aan haar verwondingen overleden. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Beverwijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval.

De politie kreeg donderdag 29 februari 2024 rond 08.10 uur melding van een ernstige aanrijding tussen een fietser en een auto. Het 14-jarige meisje werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Hier is zij helaas een paar dagen later komen te overlijden.

De bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit de gemeente Laarbeek (provincie Noord-Brabant), werd volgens procedure aangehouden. Hij is inmiddels heengezonden. Zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval wordt onderzocht door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie. Aan de familie van het slachtoffer is een familierechercheur toegewezen.

Slachtofferhulp

Het meemaken van een verkeersongeval is zeer ingrijpend. Daarom kunt u als getuige bij Slachtofferhulp terecht voor steun. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht achter met verzoek tot contact. U kunt ook contact opnemen met de politie via nummer 0900-8844. Hier kunt u ook uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.