BEVERWIJK - De politie heeft dinsdag 16 januari een 22-jarige man uit Zaandam aangehouden nadat hij onder invloed was van harddrugs. Ook bleek de man in het bezit te zijn van een grote hoeveelheid harddrugs. De bestuurder is inmiddels heengezonden en zal zich later moeten verantwoorden.


Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist opvallend rijgedrag vertoonde op de Beneluxlaan in Beverwijk. Nadat agenten de bestuurder in het oog kregen, zagen zij dat de man bijna meerdere auto’s ramde. Op basis van dit opvallende rijgedrag werd de bestuurder staande gehouden. Volgens protocol werd vervolgens een alcohol en drugstest afgenomen bij de man. Uit deze test bleek dat hij onder invloed was van harddrugs. Hierop werd de 22-jarige man aangehouden. Bij het verplaatsen van zijn voertuig, troffen agenten ruim 130 verschillende soorten harddrugs aan. Ook werd er honderden euro’s aan contant geld aangetroffen.

De harddrugs en het geld zijn in beslag genomen en de politie verricht onderzoek.

Rijden onder invloed van drugs

Drugs in het verkeer zijn absoluut taboe. Dit geldt voor alle hard- en softdrugs. Dus ook voor ‘partydrugs’ als XTC en amfetamine. Rijden onder invloed van drugs levert een gevaar op voor de verkeersveiligheid waarbij de bestuurder, inzittenden en overige weggebruikers het risico lopen (ernstig) gewond te raken. De politie kan drugsgebruik aantonen via een speekseltest en/of bloedonderzoek. U moet hier als verdachte bestuurder medewerking aan verlenen.