BEVERWIJK - Op dinsdagavond rond 23:35 uur is een 16-jarige jongen uit Beverwijk slachtoffer geworden van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep over de Alkmaarseweg toen hij werd aangesproken door een man. De man vroeg of hij een telefoon kon lenen om even te bellen. De jongen aarzelde maar gaf op aandringen van de man zijn telefoon. Daarna werd het slachtoffer bedreigd met een mes. De dader vluchtte vervolgens met de telefoon in de richting van de Kaapstraat. Het slachtoffer rende direct naar huis en belde de politie. De jongen gaf door dat zijn belager een man is rond de 20 jaar oud met een vlassige snor. Hij droeg een dikke, zwarte winterjas met capuchon en een joggingsbroek. De politie maakte in de omgeving nog een zoekslag, maar de dader werd niet aangetroffen. Ook werd geprobeerd de locatie van de telefoon te achterhalen en werd de route van het slachtoffer nagelopen. Langs route hingen meerdere camera’s en gekeken wordt of de beelden hiervan veiliggesteld kunnen worden.

Getuigen gezocht
De politie heeft deze straatroof in behandeling en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of beschikt u zelf over mogelijk beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.