HEEMSKERK/BEVERWIJK - Zowel op dinsdag 5 maart als op zondag 10 maart krijgt de politie een melding binnen van diefstal. In beide gevallen gaat het om een vrouw op leeftijd die is beroofd. Door het bewijs in beide zaken te combineren heeft politie IJmond deze week een 33- jarige vrouw aangehouden als verdachte in beide zaken.

Op dinsdag 5 maart rond 15.00 uur heeft een 90-jarige slechtziende vrouw net geld gepind aan de Laan der Nederlanden in Beverwijk als zij wordt aangesproken door een andere vrouw. Deze vrouw vraagt om geld en wanneer het slachtoffer dat weigert grist de verdachte het zojuist gepinde geld en de bankpas uit haar hand.

Op zondag 10 maart even na 11.00 uur wordt een 76-jarige vrouw die gebruik maakt van een rollator aan de Beneluxlaan in Heemskerk beroofd van haar portemonnee als zij na het boodschappen doen naar huis loopt. Een voorbijlopende man schiet haar te hulp waardoor de verdachte kon worden aangehouden.

Na aanhouding bleek het beeldmateriaal dat beschikbaar was van de beroving op 5 maart naar dezelfde verdachte te leiden. Zij heeft een dagvaarding ontvangen en mag zich binnenkort melden bij de rechter.