Zomerpodium Heemskerk en PWN bundelen opnieuw hun krachten om ervoor te zorgen dat op het landgoed Marquette wederom een volle middag lang door jong en oud valt te genieten van een prachtig festival. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN. Zoals gebruikelijk is een ieder uitgenodigd om een middag lang in de bekende ongedwongen sfeer van het festival te genieten van muziek, theater en kleinkunst te midden van prachtige natuur. Toegang is gratis.

Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN organiseren voor de 8e keer gezamenlijk het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. De Stichting Zomerpodium Heemskerk kan dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk en trouwe sponsoren voor de 18e keer op rij hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden aan de inwoners van Heemskerk en omgeving. Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst en cultuur onderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met Heemskerk FM en lokale ondernemers. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan lopend, tot de Rozentuin en het Rondeel, kun je je kunnen laven aan (straat)theater en geweldige live muziek.

PWN
PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met ons kraanwater, maar dan anders. Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het ‘Kraanwater Graag’-spel en kinderen mogen de PWN-monteur helpen met ‘Kraantje drukken’. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed. Ook wordt er een heus indianenkamp opgebouwd met Tipi’s en kunnen kinderen zich laten schminken als bijvoorbeeld vlinder of leeuw. Uiteraard is alles ook dit jaar weer vrijblijvend én gratis! Een aantal jaren droeg het festival een thema dat vertaald werd in de optredens en de acts. Deze editie heeft geen thema meegekregen. Het thema is losgelaten. Net als dat kunst je los kan maken van de realiteit. Of dat nu theater, schilderen, poëzie, zang of dans is.

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 15 juli aanstaande van 12.30 uur– 17.30 uur. Het programma is onder meer te lezen op www.zomerpodiumheemskerk.nl.