BEVERWIJK - Na de twee succesvolle 60 jaar Bintangs jubileum concerten van september vorig jaar geven de Bintangs wederom een concert bij het Muziekfort te Beverwijk. Deze keer in de oude genieloods van het fort wat sinds 2019 een prachtig poppodium herbergt.

Een unieke en authentieke plek om de oudste rockband van Nederland live te zien. Bintangs bestaan inmiddels 61 jaar onder leiding van de 77 jarige oprichter “Frank Kraaijeveld”. Voor hun nieuwe album “These Hands” uitgebracht in september 2021 en opgenomen in de Muziekfortstudio, kreeg de band louter goede recensies, zoals in muziekbladen en kranten als Oor, Lust for Life, Heaven en de Volkskrant. Ook ontving de band goede recensies op hun concerten het afgelopen jaar. Al jaren timmeren de mannen van de Bintangs aan de weg, ooit zal er toch wel eens een afscheid komen? Niemand die het weet. Elk concert kan zo maar eens de laatste zijn als je zo lang als band bestaat.

Op zaterdag 22 oktober komen hun hits als “Riding on the L&N” zeker voorbij, maar ook songs van hun nieuwe album “These Hands”. Tevens wordt de show opgenomen voor een nieuw te maken live album van Bintangs, een mooie reden om daar bij aanwezig te zijn. Bintangs staan nog steeds voor ongebreidelde, eigenwijze rock en rhythm and blues. Met hun Hoogoven sound “zoals de sound werd genoemd” rock van staal zoals zij dat alleen kunnen. Daarom is een concert van de Bintangs zo op zijn plek in het Muziekfort in hun eigen Beverwijk. De Bintangs bestaan uit : Frank Kraaijeveld (Bas, zang), Dagomar Jansen (Gitaren, mondharmonica, zang), Marco Nicola (Gitaren, slide, zang), Burt van der Meij (Drums).

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Beverwijkse rockband “Ride The Fader” o.l.v. Jeremy Jongepier. Jeremy’s voordracht is authentiek en eigen, zijn melodiekeuze en stemgeluid kennen geen gelijke. Hierbij wordt hij perfect ondersteund door Joris Molenaar (nee, geen familie van) en Maarten Schouten op respectievelijk drums en bas, twee muzikanten met een eigen stijl en signatuur. Op het podium is het driemanschap volledig in hun element, leunend op hun jarenlange ervaring in bands als Soda P en Quality Export en op het feit dat ze al tientallen jaren muziek maken en week in week uit getrouw hun instrumenten geselen in hun eigen oefenruimte op het Muziekfort. Ride The Fader bestaat in zijn huidige vorm sinds 2013.

Zaterdag 22 Oktober 2022 Bintangs + support Ride The Fader Live At Muziekfort Beverwijk Deur open :19.00 Aanvang: 20.00

Tickets en meer informatie via de website en de sociale mediakanalen van het Muziekfort.
https://www.muziekfort.nl/
https://www.bintangs.nl/