BEVERWIJK - TVB New Artist is een samenwerkingsverband tussen ruim veertig theaters en TVB Theater om bijzonder getalenteerde cabaretiers/ kleinkunstenaars een vliegende start te geven op de theaterpodia.

Anne (van der Lelie) & Lisa (van Schagen) zijn de tweede 'TVB new artist' en krijgen daardoor de kans zich avondvullende te presenteren in ruim dertig theaters. De afstudeervoorstelling 'Weltschmerz' is hiervoor bewerkt, uitgebouwd en aangevuld met nieuw, vers, absurdistisch materiaal.

Anne en Lisa leerden elkaar kennen op de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij samen afstudeerden met een cabaretvoorstelling. Het samenwerken en schrijven van eigen voorstellingen smaakte naar meer en ze besloten om als duo auditie te doen op de Koningstheateracademie, de enige HBO opleiding tot cabaretier in ons land. Daar slaagden zij met vlag en wimpel met de voorstelling ‘Weltschmerz’. “Een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken. (…) Van uitzonderlijke kwaliteit”, schreef de afstudeercommissie.

In de voorstelling ‘Weltschmerz’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.
‘Welschmerz’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil.

Kaarten vanaf € 14,50 voor donderdag 11 april om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.