BEVERWIJK - Wegens overweldigend succes in 2017 en veel vraag naar een tweede lezing komt Griet op de Beeck opnieuw naar Beverwijk. Om veel mensen de gelegenheid te geven deze literaire ontmoeting te bezoeken is gekozen voor een zondagmiddag.

Met romans als Vele hemels boven de zevende (2013) en Kom hier dat ik u kus (2014) bestormde de voormalige journaliste en dramaturge destijds vanuit het niets de boekentop. Van haar boeken zijn intussen ruim 600 duizend exemplaren verkocht. Verfilmingen zijn op til. Er was een glorieus en welbespraakt optreden bij VPRO's Zomergasten en een opdracht voor de Boekenweek 2018.

Haar nieuwste boek Het beste wat we hebben is de opmaat naar een trilogie over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoe ver de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu. “Dit is mijn belangrijkste boek. Voor elke schrijver is er een punt waarop je de moed vindt om je grootste verschrikking onder ogen te zien en het net dáárover te hebben. En je er tegelijk genoeg afstand van kunt nemen om er geen puur autobiografisch boek van te maken”, aldus Griet op de Beeck zelf.

Kaarten vanaf € 14,50 voor zondag 17 maart 15.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.