BEVERWIJK - Schepnetten, bakken, loeppotjes en zoekkaarten. Het staat allemaal op je te wachten bij kinderboerderij de Baak. Op woensdag 23 mei van 14.00 tot 16.00 uur gaan wij in de beek op zoek naar waterdieren! Kom jij ook?

Leven in het water
Deze woensdagmiddag gaan wij op zoek naar het leven in de beek voor kinderboerderij de Baak. In deze beek leven heel veel verschillende waterdieren. In deze periode van het jaar zijn er volop kikkervisjes, larven van de waterjuffer en stekelbaarsjes te vinden.

Benodigdheden
Wij zorgen voor een schepnet, een bak en een loeppotje. Kun jij op de zoekkaart vinden welk diertje je hebt gevangen? Verbaas je over de diversiteit aan waterdiertjes. Uiteraard laten wij de diertjes na de vangst weer voorzichtig los in het water. Het is aan te raden om je laarzen en oude kleding aan te trekken. Heb je een eigen schepnet, dan is het handig om deze mee te nemen dit in verband met eventuele drukte. Iedereen is welkom en deelname is gratis!

NME Beverwijk
NME Beverwijk organiseert activiteiten op het gebied van natuur-, milieu en duurzaamheid in Beverwijk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijk op www.nmebeverwijkheemskerk.nl of neem contact op via nme@odijmond.nl. Volg kinderboerderij de Baak op Facebook en blijf op de hoogte van de komende NME activiteiten!