BEVERWIJK - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat begonnen werd met de bevrijding van Europa met de invasie in Normandië. Op zondag 21 april 2019, de eerste Paasdag, begint om 16.30 uur een programma over “lijden en bevrijden” met muziek en informatie.

De avond wordt geopend met de Middle Jazz Band uit Normandië, een big band van 20 muzikanten, die muziek ten gehore brengen van vóór en na de Tweede Wereldoorlog. Het optreden in de Grote Kerk is een primeur voor Nederland, waar vooral muziek van Michel Legrand en Claule Bolling zal worden gespeeld. De bekende stukken van Glenn Miller, Count Basie en Duke Ellington zullen niet ontbreken. De band, die 35 jaar geleden is opgericht, geeft veel concerten in geheel Normandië en staat onder leiding van Jean-Claude Deslandes.

Het tweede deel van de avond bestaat uit de presentatie van een boek over Gaston, een soldaat uit Bretagne, die een dagboek heeft bijgehouden tot aan de dag van zijn dood op het slagveld. Nabestaanden van deze soldaat, die in Haarlem wonen, hebben het dagboek uitgegeven en vertellen hoe het boek tot stand is gekomen. Het Ansing Genootschap uit Haarlem verzorgt de muziek.

Na afloop kan met de gasten uit Normandië en uit Haarlem worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de tentoonstelling over de oorlogen en de bevrijding in Europa is te bezichtigen.
Om de kosten te dekken, die gemaakt worden door de gasten, is de entree 12,50 euro. Kinderen tot 14 jaar 6 euro. Entreekaarten kunnen worden besteld bij grotekerkbeverwijk@gmail.com

Serge Heman (06-24437612)
Adrie Winkelaar (06-30918308)