BEVERWIJK - Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist, ontwerper en wetenschapper. Hij won Cameretten in 2010, schreef mee aan Koefnoen en schrijft in de Volkskrant wekelijks de column ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’. Daarin fileert hij op humoristische wijze ontwerpfouten. Ook in zijn voorstellingen is die combinatie van lichtvoetigheid en scherpte te vinden.

Nu alles en iedereen steeds extremer wordt, verlangt Jasper terug naar het midden. Maar zijn uitgesproken meningen passen niet tussen gemiddeld en modaal. Daarom bekijkt hij in Janus de zaken eens radicaal van twee kanten. Want in onze gepolariseerde wereld lijkt het wel steeds óf-óf, maar het is natuurlijk net zo vaak én-én. Daarom laat Jasper zijn compromisloze nuance los op de actualiteit. Hij zet zijn tanden in het nu, met de aanstekelijke mix van scherpte en lichtvoetigheid die we inmiddels van hem kennen. Hij analyseert, fileert en serveert met een lach.

Janus is een avond genieten van cabaret om bij naar voren te leunen, dat én ergens over gaat én vermaakt.

Kaarten vanaf € 17,00 voor donderdag 22 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.