BEVERWIJK - Dat Piet van Eeghen nu op het theaterpodium staat, was een aantal jaar geleden niet zo vanzelfsprekend. De geboren Amsterdammer volgde namelijk een studie wiskunde en belandde voor de klas: "Mijn eerste voorstelling voor publiek betrof dan ook een conference over Pythagoras ten overstaan van een dertigtal pubers."

De overstap naar het theater kwam voort uit zijn liefde voor muziek. Hij speelde piano en was tijdens zijn studententijd lid van diverse bandjes. Hij schreef zijn eigen liedjes en trad daarmee op in kleine theaters. Tijdens een cursus stand-upcomedy leerde hij hoe hij met grappige anekdotes en verhalen zijn liedjes met elkaar kon verbinden. De basis voor een cabaretcarrière was gelegd.

Piet deed in 2022 mee aan het Leids Cabaret Festival, en niet onverdienstelijk: de komische muzikant wist met een mix van liedjes, gedichten en taalhumor de publieksprijs in de wacht te slepen. Ook de jury was lovend over zijn optreden: "Piet is een soepele, helder sprekende, innemende en zeer muzikale, en ook nog eens rijke entertainer. De eerste keer dat hij de pianotoetsen beroert gaat er een kleine schok door de zaal: dat is een touché dat je in cabaretkringen alleen bij de besten hoort."

Kaarten vanaf € 16,00 voor zaterdag 16 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.