BEVERWIJK - Een concept waarbij storytelling onderdeel is van een culinaire theaterbeleving.

Roy en Hedy Grünwald, broer en zus opgegroeid in de naoorlogse indo-cultuur in Nederland, heten het publiek welkom op een ‘kumpalan’, een Indische familiebijeenkomst. Lekker eten (makan) is heel erg verweven met de Indo-cultuur en daar horen verhalen bij. De roddels tijdens het koken, de sterke verhalen van de mannen en ook hoe de Indo’s aankeken tegen de ‘Belanda’ (Nederlanders). Een nieuwe trend is gezet: storytelling en catering.

Roy en Hedy presenteren een theaterbeleving in de vorm van een Indische culinaire vertelvoorstelling. Hedy bereidt het avondeten volgens de traditionele familierecepten en ondertussen vertelt Roy verhalen over het voormalige Indië en de Indo’s. Grappig, ontroerend, soms een tikje pikant. Etensgeuren kringelen de zaal in en in de verte klinkt de gamelan. Als het eten klaar is, wordt het publiek uitgenodigd voor de maaltijd.

Voor een enkeling is er mogelijk nog een kaartje beschikbaar via de wachtlijst. Belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.