KENNEMER- Homemade Productions brengt Orson Welles' wereldberoemde 'hoorspel' War Of The Worlds naar het theater, zij het in een nieuw jasje. In de voorstelling wordt de chaosdag waarop het hoorspel wordt uitgezonden gereconstrueerd.

Het is 30 oktober 1938 als er in de Verenigde Staten grote paniek uitbreekt. Radiozender CBS rapporteert over een invasie vanuit Mars op onze Aarde. Luisteraars proberen in grote getale het gevaar te ontvluchten, sommigen springen zelfs van de daken. Chaos overheerst in Amerika.
In werkelijkheid blijkt er helemaal geen sprake van een buitenaardse invasie. De berichtgeving is onderdeel van het uiterst realistisch 'hoorspel' War Of The Worlds van de hand van de jonge theatermaker Orson Welles. Ondanks alle opschudding weigert hij de uitzending vroegtijdig te beëindigen. Nog op diezelfde dag krijgt hij een telefoontje uit Hollywood.

Orson Welles' The War Of The Worlds is een theatrale reconstructie van die ene chaotische oktoberdag in 1938. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel. Op het podium brengen William Spaaij, Robin van den Heuvel, Gerrie van der Klei, Marlijn van der Veen en Abel Leemans de dag opnieuw tot leven.

Kaarten vanaf € 19,00 voor donderdag 1 oktober om 19.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.