BEVERWIJK - The Ramblers komen naar Beverwijk. Op zondagmiddag 8 januari verzorgt het legendarische orkest een feestelijk jubileumconcert in het Kennemer Theater. Met zangeres Janne Schra en zanger Ronald Douglas als speciale gasten. Zij brengen niet alleen de bekende nummers van The Ramblers, zoals 'Wie is Loesje', maar ook andere Nederlandstalige en Engelstalige klassiekers.

Het concert begint om 15 uur en maakt deel uit van de jubileumtoernee van het orkest. In 2021 bestond het orkest 95-jaar maar door de Corona lock downs moest de tournee een jaar worden uitgesteld.

The Ramblers zijn in 1926 opgericht door de pianist Theo Uden Masman, ongeveer tegelijk met de omroepverenigingen van het eerste uur, KRO, VARA, VPRO, NCRV, AVRO en NCRV. Het is het enige nog steeds spelende orkest uit de begintijd van ons omroepbestel.

Dit jaar kregen The Ramblers een nieuwe leider, trompettist Loet van der Lee. Hij volgde drummer Cees Kranenburg op die had aangegeven om gezondheidsredenen het orkest te willen verlaten. Loet komt uit Bakkum, werkt ook als muzikant in Heemskerk en zal het geheel een IJmonds tintje geven.

Het Kennemer Theater zal die middag geheel in het teken staan van The Ramblers, dat de komende jaren zal toewerken naar het honderdjarige bestaan in 2026. Er is een tentoonstelling te zien met oude foto's. Het Ampzing Genootschap uit Haarlem warmt het publiek op met een voorprogramma en zal Nederlandstalige klassiekers ten gehore brengen in de lobby. Deze 'Ramblers Middag' wordt verzorgd door het Kennemer Theater in samenwerking met De Vrijstaat Roetz, dat sinds twee jaar het succesvolle online magazine theatersentiment.nl uitgeeft.

Het orkest heeft de bekende zangeres Janne Schra gevraagd om het stralend middelpunt te zijn van de jubileumtournee. Janne heeft een trouw en eigen publiek. De staat van dienst van de zangeres en de muzikale reputatie zijn indrukwekkend. Janne won in oktober vorig jaar een Edison voor haar nieuwste album 'In de Regen' en is bekend geworden met vele televisie-optredens.

Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Daarmee gaat het publiek tijdens de jubileumtour kennismaken, met daarbij speciaal voor haar geschreven big band-arrangementen. Maar de charmante zangeres en songwriter zal ook bekend Ramblers repertoire vertolken.

Kaarten à € 15,00 voor het jubileumconcert op zondag 8 januari om 15.00 uur kunnen worden besteld via de website kennemertheater.nl, per telefoon 0251-221453 of aan de theaterkassa.