BEVERWIJK - Henk Schiffmacher: Wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist.

Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar je kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als ‘the poor man’s Rembrandt’, één van en voor het volk. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, kijkt hij terug op zijn veelbewogen leven. Deze ras-verteller neemt u mee op een bizarre, vaak hilarische reis door zijn leven. Alles wat u altijd al wilde weten, maar nooit zou durven vragen.

Henk komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden. Zijn eerste schetsen en tekeningen vonden hun weg naar de huizen en slaapkamers van ooms en tantes en hij won jaarlijkse tekenwedstrijden.

Midden jaren zeventig werkte Henk als etaleur bij het Amsterdamse filiaal van warenhuis De Bijenkorf . Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond.

In het theater vertelt hij het complete verhaal.

Kaarten vanaf € 13,50 voor

donderdag 25 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.