BEVERWIJK - De veelgeprezen theatershow Symphonic Rock Night komt op zaterdag 30 maart naar het Kennemer Theater in Beverwijk. De 2,5 uur durende voorstelling was in 2018 één van de toonaangevende muziekshows. Het adembenemende theaterconcert is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen een groot aantal topmuzikanten uit het symfonische rock- en prog-genre.

Met als ondertitel 'A complete evening’, zorgt een 9-koppige band voor waarheidsgetrouwe vertolkingen van meesterwerken uit de symfonische rock als 'Shine on you crazy diamond', 'The Cinema Show’ en 'Fools Ouverture'. “Dit spektakel is ooit in 2016 ontstaan als eenmalige gebeurtenis, maar inmiddels in kwaliteit doorgegroeid tot een 2,5 uur durende theatershow”, zegt drummer Tim de Jong. “We hebben lang toegewerkt naar dit live-concert, met een schitterende licht- en videoshow.”

Met een professioneel gezelschap van instrumentalisten, zangers en zangeressen brengen zij legendarische rocksongs van bands als Yes, Pink, Floyd, Genesis, Camel, Alquin, Solution, Supertramp, Rush en Gino Vannelli naar het theater.

De muzikale voorstelling ‘Symphonic Rock Night’ staat zaterdag 30 maart om 20.15 uur in het Kennemer Theater in Beverwijk. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.symphonicrocknight.nl en www.kennemertheater.nl.