BEVERWIJK - Royal Dutch Scam is misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, geformeerd rond de leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. Het is beslist geen gemakkelijke opgave om deze complexe en tegelijkertijd wonderbaarlijk lekker in het gehoor liggende muziek van Steely Dan live te spelen. Royal Dutch Scam slaagt daar wonderwel in, met volle overtuiging.

Onder de relaxte, charismatische leiding van de Leidse zanger en saxofonist ontwikkelde de groep zich de afgelopen jaren tot grote hoogte, met één gezamenlijke, diepgewortelde passie: het rijke oeuvre wereldkundig maken van Eminent Hipsters' Donald Hagen en Walter Becker. Tussen de nummers door ontpopt Lo van Gorp zich bovendien als een fijnproever en connaisseur. Met sappige anekdotes en speelse analyses licht hij een tipje van de sluier op over de mystieke teksten en rock-poëzie die Steely Dan zo kenmerken.

Met bezieling gespeeld, vanuit diepe rhythm 'n blues en bijna griezelige perfectie zoals het Steely Dan zelf betaamd, laat Royal Dutch Scam de tijdloze songs fris en tegelijk natuurgetrouw klinken. Een bijzondere live-ervaring, vol verrassing en herkenning. Het publiek wordt getrakteerd op schitterende muzikale bouwwerken, spectaculair samenspel en verrassende improvisaties.

Het publiek waant zich in de jaren '70, de tijd van de Flower Power, lange haren, vrijheid en laidback music, die het beste te omschrijven valt als 'sophisticated classic rock'.

Kaarten vanaf € 18,50 voor vrijdag 29 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.