BEVERWIJK - Rembrandt van Rijn staat bekend als de meester van het licht. Dat er voor zijn tweede vrouw, Geertje Dircx, ook nadrukkelijk een schaduwkant was, toont Julika Marijn in de voorstelling

Geertje Dircx was jarenlang de minnares van Rembrandt. Ze voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken ontstaan, waaronder De Nachtwacht, en stond ook model voor de grote schilder. Tot een huwelijk kwam het niet. Geertje werd bruut opzijgeschoven.

Julika Marijn laat de vrouw aan het woord die de schaduwkant van Rembrandt aan den lijve ondervond. In een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, zijn een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over de joodse Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

Kaarten vanaf € 18,00 op zaterdag 18 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.