KENEMER - Harrie Jekkers stond vanaf september 2018 met een nieuwe cabaretvoorstelling exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij trad hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar bezoekers uit het hele land op de zondagmiddag naar Den Haag trok. De voorstelling draagt de titel Achter de duinen. Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier weer in een solo-cabaretvoorstelling te zien was.

Harrie Jekkers vertelt over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en haar zoon de liefde bijbracht voor de wat meer verheven dingen van het leven.

Maar deze voorstelling blijft niet steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren, toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeders werd besmeerd en in vier stukjes gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde, komt ook ruim aan bod. En de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.

Harrie vertelt met liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. En op de gebruikelijke Jekkers-manier met een lach, een traan en een korrel zout.

Kaarten vanaf € 28,50 voor zaterdag 20 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.