BEVERWIJK - Voor de dansvoorstelling ‘Ballet Black & White’ hebben artistiek leiders Rinus Sprong & Thom Stuart een wereld van uitersten gechoreografeerd voor de jonge topdansers. Het is een toegankelijke balletvoorstelling geworden met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan. In de voorstelling ziet het publiek stukken van internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe, maar ook een stuk op het nummer ‘Black Or White’ van Michael Jackson en een stuk speciaal gemaakt voor de wereld tournee van Armin van Buren.

Waarom is De Stervende Zwaan altijd wit, terwijl in het Zwanenmeer twee ballerina’s als de Witte Zwaan en de Zwarte Zweaan beide de hoofdrol dansen? In de balletwereld is zwart en wit vaak een thema geweest; denk aan Noir et Blanc van Serge Lifar, de vernieuwende balletten van George Balanchine of de zwart-wit periode van Jiří Kylián.

Kortom een ‘kleurrijk’ zwart-wit programma van De Dutch Don’t Dance Division met klassiek, neoklassiek en modern ballet.

Kaarten vanaf € 19,50 voor vrijdag 22 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.