BEVERWIJK - Het is 35 jaar geleden dat Bruce Springsteen Born in the U.S.A. uitbracht en dat leverde hem maar liefst zeven top tien 10 hits op. Ruim dertig miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen verder, klinkt het album nu in zijn geheel in het theater met exclusieve beelden van Jan Douwe Kroeske’s interview met Springsteen. De hoofdrol in deze show is op het lijf geschreven van Erwin Nyhoff, die met zijn ontwapenende vertolking van The River de coaches van The Voice omverblies. Springsteen fans kunnen het erover eens zijn dat hij de onvervalste Bruce Springsteen energie en zeggingskracht behoorlijk evenaart.

Born in the U.S.A. staat absoluut in de top van legendarische pop- en rockalbums. Dancing in the Dark en uiteraard ook de titeltrack zijn iconische nummers die moeiteloos de hitlijsten binnen stormden. Geheel tegen de stroom in van de Britse punk en new wave in de jaren tachtig, zette Bruce Springsteen op Born in the U.S.A. met de E Street Band een muur van geluid neer, trouw aan de rock ’n roll van Phil Spector. Kaasje voor Rob Winter (o.a. Kayak) die meerdere keren door de lezers van Gitarist in de top drie van de poll pop/rockgitarist Benelux werd gezet. Hij speelt en ‘dirigeert’ de gitaren in de 7-koppige LA-Live Band, die de rol van E Street Band voor rekening neemt.

Springsteen wordt dit jaar 70. Redenen genoeg om flink uit te pakken met een 2 uur durend rockspektakel! Kaarten vanaf € 26,50 voor zaterdag 11 mei om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.