BEVERWIJK - Joia staat voor powerpop met een flamboyante twist. Zacht is de theatrale reis door het hoofd van schrijver en zangeres Joia Rath. Joiawas finaliste in de Grote Prijs van Nederland en haar debuutalbum Living It Now werd door musicmaker bekroond met 5 sterren. 'Deze zangeres is een creatieve duizendpoot met geheel eigen ideeën en een unieke sound.'

In de bloedeerlijke voorstelling Zacht komt de zangeres haar ingesleten voorliefde voor brullende mannen, rechte lijnen en vuisten op tafel onder ogen. Joia gaat op zoek naar de kracht van zachtheid. Wat is zacht zijn eigenlijk? En wat moeten we ermee? Haar songs nemen het publiek mee op een golf van tijdloze nostalgie, maar de oplettende luisteraar zal telkens opnieuw verrast worden door de contrastrijke keuzes in de speelse arrangementen.

Het publiek kan zich voorbereiden op een stormachtige collage van muziek, poëzie en filosofie, waarbij nummers te horen zijn van haar eigen hand en parels van onder meer Joni Mitchell en Maarten van Roozendaal.

Kaarten vanaf € 15,50 voor zaterdag 18 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.