HEEMSKERK - Uitbater van poppodium Nozem en de Non Wim Burghout doet een noodoproep aan iedere IJmonder. Denk mee om het cultuurpodium toekomst te geven in Heemskerk.

Burghout hoopt met de plannen van zijn dorpsgenoten de deuren open te kunnen houden. Hij hoorde twee jaar geleden namelijk dat het pand wat ze huren van de gemeente te koop wordt gezet. Een einde van 45 jaar poppodium in Heemskerk dreigt, tenzij ze besluiten het zelf te kopen met 'het beste plan'. Dat weegt bij de verkoop volgens de gemeente zwaarder dan het hoogste bod.

Voor Burghout is het een uitdagende tijd. "We dachten deze zomer meer te horen, maar het duurt allemaal wat langer", vertelt hij aan NH Nieuws. "Het is een beetje lastig als ondernemer als je geen toekomst hebt, om te investeren. Dan trekken we allemaal aan de handrem."

Generaties lang komen Heemskerkers al naar het poppodium, voorheen Donkey Shot. Het is een pand met veel historie. "Wat we altijd hebben gedaan blijven we doen. Live-muziek, en dansmuziek voor jongeren bieden."

Op 7 juni wil de ondernemer in Nozem en de Non met iedereen die wil meehelpen om de tafel gaan zitten. "Dan willen we alle positieve plannen bespreken en kijken wat we met elkaar kunnen bieden aan de inwoners van Heemskerk en de IJmond."