BEVERWIJK - In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts 1 album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.


Tijdens de voorstelling in het Kennemer Theater is de eer aan Frank van der Lende om de avond aan elkaar te praten. Hij is radiopresentator bij Radio Veronica. Hij presenteert daar Veronica Anthems, Soundz Live samen met Jean-Paul Heck en Frank op Veronica.

Frank gaat samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. Daarnaast is er bovenal de muziek die gespeeld wordt door Slow Pilot. De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven. Voor de fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing.

Het publiek kan zich schrap zetten voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!

Kaarten vanaf € 22,00 op zaterdag 11 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453