BEVERWIJK - Theo Nijland mag dan niet zo bekend zijn bij het grote publiek, toch maakt hij al jarenlang de mooiste en grappigste liedjes die er in het Nederlandse theater te horen zijn. Door recensenten en theatercollega's wordt hij op handen gedragen: cabaretier Brigitte Kaandorp laat steevast haar liedjes door Nijland van muziek voorzien, en een jongere generatie liedschrijvers, onder wie het cabaretduo Yentl en De Boer, ziet hem als een voorbeeld.

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

Het publiek kan zich gniffelend gek laten maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel. Met zijn laatste programma 'En de rest is onzin' won Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Kaarten vanaf € 18,00 op donderdag 17 maart om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.