BEVERWIJK - 'In het licht' is een aangrijpende monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek 'Mijn ware verhaal' van Karin Bloemen. De voorstelling wordt gespeeld door Lisse Knaapen, Ellen ten Damme schreef de liedteksten en de muziek.

Misbruik en angst draag je je hele leven mee. Ook wanneer een zangeres op het podium staat, kan ze niet helpen dat haar gedachten afdwalen. Terug naar een tijd waarin mishandeling en misbruik aan de orde van de dag waren. De mensen die haar moesten beschermen toen ze nog een meisje was, waren de mensen die ze leerde vrezen. Wat doet dat met je? En hoe breek je uiteindelijk uit die schaduwen?

Lisa Knaapen speelde eerder al de indringende monoloog met Emma wil leven en ook met haar rollen in SKY, Soldaat van Oranje en Intouchables maakte de actrice diepe indruk.

Karin Bloemen: "Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen."

Kaarten vanaf € 23,00 op vrijdag 15 april om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.