BEVERWIJK - Zwanenmeer is het meest opgevoerde ballet ter wereld en veel van de huidige uitvoeringen sluiten nog nauw aan bij het origineel van Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov. Waarschijnlijk waren de heren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de schitterende muziek van Tjaikovski. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten, brengt een vernieuwde uitvoering van de klassieker.

Zwanenmeer gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een van eeuwige liefde af te leggen, Dit wordt echte verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert.

Het ballet geldt als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre en is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek.

Kaarten vanaf € 31,00 voor woensdag 22 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.