BEVERWIJK - In april van dit jaar verscheen het nieuwste boek 'Julia'; het tiende boek van Rosita Steenbeek. Een schitterende historische roman waarin een temperamentvolle vrouw oprijst die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie..

Julia is het enige kind van keizer Augustus. Ze zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt. Een van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept. Rosita gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia's tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken waar de geschiedenis aanraakbaar wordt.

Deze avond staat Rosita's roman 'Julia' centraal, waaruit zij fragmenten zal voorlezen en zal vertellen over de totstandkoming van het boek. Uiteraard is er ook gelegenheid om haar vragen te stellen. Dit boek is deze avond te koop en is er de mogelijkheid om het te laten signeren.

Kaarten vanaf € 14,50 voor dinsdag 20 december om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.