BEVERWIJK - Het publiek kent Wim Daniëls waarschijnlijk van de droge, maar altijd goedmoedige humor en speelse gedachtekronkels via zijn columns bij Spijkers met Koppen en zijn taalbeschouwingen bij tv-programma’s als Pauw & Witteman.

In De wondere wereld van de taal buigt hij zich over de vraag wat de mens van de dieren onderscheidt. Dat is taal natuurlijk. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan?

Wim Daniëls
- schrijver, taalkundige en cabaretier - heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over. Met zijn theatercollege over taal bestrijkt hij werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat het publiek na afloop denkt: ‘Hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb?’

Kaarten vanaf € 19,00 voor vrijdag 20 december om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.