BEVERWIJK - De Kroniek van een aangekondigde dood (try-out) van Theater RAST op donderdag 16 maart om 20.15 uur
Gepassioneerd muziektheater over eerwraak en sociale druk


Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, waagt zich aan het ijzingwekkende meesterwerk 'Kroniek van een aangekondigde dood' van Gabriel García Márquez. Regisseur Celil Toksöz maakt er gepassioneerd muziektheater van over vrouwenrechten, bloedwraak en medeplichtigheid.

In een dorpje wordt een bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd; ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar moeder noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen en kondigen aan dat ze de jongen gaan vermoorden. Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg.

Een voorstelling die de destructieve kant van traditie, godsdienst, het patriarchaat, eer en eerwraak onderzoekt. Over wachten op het onbekende. Over vastberadenheid in twijfel trekken.

Kaarten à € 14,50 voor de try-out op donderdag 16 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453