BEVERWIJK - De afgelopen twee jaren moesten we noodgedwongen Koningsdag anders vieren dan gewend waren. Dat is gelukkig voorbij. Koning Willem-Alexander viert dit jaar, samen met zijn familie, alweer zijn 55ste verjaardag in de Limburgse hoofdstad Maastricht. Muziek, dans en het Zuid-Limburgse verenigingsleven staan dit jaar centraal bij de viering van Koningsdag in Maastricht.

Velen kunnen niet in Maastricht erbij aanwezig zijn. Niet getreurd, ook in Beverwijk kun je goed Koningsdag vieren. Het Bestuur van de Oranjevereniging Beverwijk heeft hard gewerkt om zodra het signaal op “groen” ging in februari een mooi en feestelijk programma voor 2022 voor elkaar te krijgen zodat wij Koningsdag weer in volle glorie kunnen vieren in Beverwijk.

Het coronavirus heeft hard toegeslagen in het Beverwijkse verenigingsleven. Voor zover wel nog actief beginnen de activiteiten van verenigingen pas langzaam op start te komen. We zijn blij dat het toch gelukt is om de krachten te bundelen en gezamenlijk iets moois en leuks te kunnen aanbieden. Er is in ieder geval voldoende te doen in Beverwijk.

Koningsdag in Beverwijk begint eigenlijk al op donderdag 21 april 2022 met de uitreiking van de jongerenlintjes door de Burgemeester van Beverwijk en een historische boekenbeurs op zondagmiddag 24 april.

Koningsdag zelve moet er weer feestelijk uitzien. Wij hopen daarom dat Beverwijkers net als vorig jaar massaal vanaf zonsopgang (06.18 uur) de vlag met wimpel voor de Koning en voor elkaar zullen uithangen. Tegen die tijd kunnen de vroege deelnemers en bezoekers ook al op de kindervrijmarkt op het parkeerterrein Halve Maan terecht. Voor een goed en ordentelijk verloop zijn er simpele huisregels van kracht die in de Oranjekrant en op de website zijn gepubliceerd. De kindervrijmarkt loopt tot uiterlijk 15:00 uur. Vanaf 12:00 uur zal kringloopbedrijf Noppes met een vrachtwagen aanwezig zijn om niet-verkochte spullen in ontvangst te nemen en ervoor te zorgen dat deze alsnog een 2e leven krijgen. Opmerking: voor wie niet genoeg kan krijgen van “rommel”: in het Sint Aagtendorp is ook nog een kleine buurtrommelmarkt. Op het naastgelegen Stationsplein zijn er dan kinderattracties en dierenambulance aanwezig. Bij de Jeugdbrandweer kunnen kinderen met echte brandslangen in de slag om een “brandje” te blussen. De Scouting zal helpen om een eigen broodje te bakken. Een muziek- en dansprogramma zal starten om 10 uur. De Burgemeester van Beverwijk Martijn Smit zal de aftrap doen. De afsluiting van dit programma is dan op de Breestraat waar vanaf 15:00 uur de stadsbeiaardier van Beverwijk Gerda Peters een “koningsdagconcert” met het carillon van de St Agathakerk zal geven.

Dat is nog niet alles. De gratis kinderfilm wordt weer aangeboden door Cineworld om 11:00 uur. Welke film het zal zijn blijft een verrassing tot het laatste moment. Het is wel op tijd zijn want vol=vol. Bridgen en klaverjassen mag ook weer en dat zal op de bekende plekken resp. Paviljoen Westerhout en het gebouw van de BHK.

Facebook

Instagram