BEVERWJK - Op donderdag 27 april viert Koning Willem Alexander zijn verjaardag in Groningen. We kunnen daar natuurlijk niet allemaal bij zijn, maar de Oranjevereniging Beverwijk heeft een lokaal Beverwijks alternatief. Het motto van vorig jaar dat we samen met het gemeentebestuur van Beverwijk, onze belangrijkste sponsor en partner, hanteerden, was en is ook dit jaar hetzelfde: Koningsdag vier je gewoon in Beverwijk. Er is genoeg te beleven!

Want zoals U van de Oranjevereniging in Beverwijk gewend bent hebben wij weer een leuk programma voor U in petto. Voor de allerkleinsten tot de meer senioren onder ons is er van alles te beleven. Dankzij de hoofdsponsor gemeente Beverwijk, de sponsoring van ondernemers en de contributie van de Oranjevereniging zijn bijna alle activiteiten gratis. Het volledige programma is terug te lezen in de speciale huis-aan-huis bezorgde Oranjekrant. Op de website van de Oranjevereniging (www.oranjevereniging-beverwijk.nl) staat de laatste stand van zaken.

De start van de feestelijkheden was afgelopen vrijdag 20 april. Voor de vierde keer organiseerde de Oranjevereniging de uitreiking van de Jongerenlintjes door onze Beverwijkse Burgemeester Martijn Smit. Echter het hoogtepunt is en blijft Koningsdag zelve. Zoals vorig jaar zullen de meeste activiteiten op en rond Stationsplein plaatsvinden.

Op Koningsdag vrijdag 27 april van 7.00 tot 15.00 uur is er voor onze jonge Beverwijkse ondernemers weer de bekende Kindervrijmarkt om een zakcentje te verdienen met de verkoop van hun eigen spulletjes. Er is dus geen commerciële handel aanwezig. Deze zal plaatsvinden op het parkeerterrein Halve Maan waar voldoende plaats is voor iedereen. Opmerking: parkeren is niet mogelijk op Halve Maan wel op andere parkeerterreinen in de omgeving (Meerplein, achter de cinema Wijckerpoort, parkeerterrein achter Caspar van Baerlehof ziekenhuis) dus neem een karretje mee om de spulletjes te vervoeren. Tegen het einde van de kindervrijmarkt kan niet verkochte spullen kwijt bij de Kringloopwinkel Noppes. Vanaf 12.00 uur staat er vrachtwagen van Noppes tegenover het station. Dat is wel zo makkelijk en bovendien worden de spullen geen afval en krijgen nog een tweede leven.

Om 10 uur ’s ochtend opent Burgemeester van Beverwijk Martijn Smit het muziek- en dansprogramma. Dit jaar zijn er vele nieuwe deelnemers die de moeite waard zijn om te zien optreden. Daarnaast heeft is ook bij de Direnambulance het zangersduo Steffan en Erwin actief. Het dans en muziek programma gaat door tot 15:00 uur ‘s middags. Onderwijl kan men ook terecht bij andere activiteiten op het Stationsplein. Druk bezochte attracties van voorgaande jaren zijn er ook weer te vinden maar dan op het direct nabije Stationsplein: het springkussen, een skelterbaan maar natuurlijk ook de suikerspin- en popcornkraam. Bij de jeugdbrandweer kan men proberen om een brandje te blussen.

Natuurlijk draait bij Cineworld weer een gratis kinderfilm. Vanwege de grote aanloop de afgelopen jaren is tijdig aanwezig zijn noodzakelijk. De zaal gaat open om 10:30 uur en is er voor maximaal 500 mensen en VOL=VOL.

Tenslotte kan er op verschillende locaties gekaart worden. Ook voor de ouderen is er voor gezorgd. In Huis ter Wijck zijn er (Oud) Hollandse spelen en rad van avontuur met een hapje en drankje. Bij Elsanta zal het Prentenkabinet van der Linden oude beelden van Beverwijk vertonen in Lommerlust kan men genieten van een optreden van zanger Cock Zwanenburg uit IJmuiden.